Dik&Stijlloos in het Boijmans

Geen kunst aan: een beetje lopen te hangen in het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. En niet zoals bejaarden bij de koffieautomaat in de Albert Hein, nee nee, echt aan de muur!

Van 22 december tot 22 maart is het afstudeerwerk van Dik&Stijlloos/// Charlotte te zien tijdens de expositie Design Column #3 Likes.

Voor haar afstuderen maakte zij een serie filmpjes over het leven op Facebook. Iedereen vindt het heel normaal om elke dag even zijn vrienden te checken, intieme foto’s te delen, die van anderen te becommentariëren of te ‘liken’. Om mensen te ‘poken’, ‘taggen’, of te ‘sharen’. Maar hoe normaal is het werkelijk om uren te spenderen op een digitaal podium waar je 24/7 alles deelt met iedereen in je eigen gecreëerde spotlights? Wat is de waarde van een vriendschap, als de uitnodiging een voorgeprogrammeerde mail is? En wat is de betekenis van een felicitatie als je weet dat iemand zonder ‘alert’ je zou zijn vergeten?

Dik&Stijlloos/// Charlotte nam een aantal dagelijkse Facebookbezigheden en zette deze, met behulp van twee acteurs, buiten de kaders van het internet. Het resultaat is een serie korte filmpjes die in al hun absurditeit vaak ook pijnlijk herkenbaar zijn.

Je kunt de filmpjes in Rotterdam ‘live’ bekijken. Maar hé, delen om het delen, toch? Alles staat gewoon op: onze website
Scheelt je weer een kaartje van €12,50

faceyoufacebook-2-2


© 2016 Dik&Stijlloos