The Next Big Thing

Wat extra aandacht voor een heel mooi project waar wij aan mee mochten werken: de documentaire The Next Big Thing. The Next Big Thing is een documentaire over de hedendaagse kunstwereld. Ondanks de wereldwijde financiële crisis, blijven de prijzen voor hedendaagse kunst exploderen. De veilingen bij Christie’s en Sotheby’s breken record na record. Het aantal superrijken neemt explosief toe en een groot aantal van hen stort zich op de kunst. Verzamelaars worden steeds machtiger en bepalen – meer dan wie dan ook – de smaak van onze tijd. De kunstmarkt krijgt de karakteristieken van Wall Street, met alle speculaties en marktmanipulaties van dien.

Is hedendaagse kunst handelswaar geworden voor de superrijken?

Deze film onderzoekt de transformaties in de kunstwereld en de gevolgen van de machtsverschuiving voor kunstenaars, verzamelaars, dealers en musea en voor de kunstgeschiedenis.

Met kunstenaars als o.a. Chuck Close en Jack Whitten, een aantal verzamelaars uit de Top 200 zoals de Nederlander Bert Kreuk en Martin Z. Margulies, museumdirecteuren Udo Kittelman en Benno Tempel en de chairman van Christie’s NY.

De documentaire werd 27 maart uitgezonden op de NTR in ‘Het uur van de Wolf’ en staat vanaf nu op Uitzending Gemist.

Meer weten over de achterliggende gedachten van The Next Big Thing? Op 23 maart is regisseur Frank van den Engel te gast bij Kunststof TV.

* Geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie 2014
* Geselecteerd voor de 19de editie van ARTECINEMA in Napoli (italie)
* 32e International Festival of Film on Art in Montréal (Canada)

1.Dik_en_Stijlloos-TNBT


© 2016 Dik&Stijlloos