The true size of food

 

In 2009 begon de fascinatie over ons absurde eetgedrag. Want wat lopen we met z’n allen toch te grazen; eten om het eten, zonder te weten waarom. Omdat het lekker is, omdat het voor je neus ligt, omdat je er overal mee wordt geconfronteerd. Maar weten we nog wel wat de functie is van eten?

Dit rijk geïllustreerde boek kijkt naar hoe wij omgaan met voedsel. We doen dat op een visuele, onderzoekende en vragenstellende manier. Het is geen receptenboek of een boek met geboden en verboden op het gebied van eten. Wat ons fascineert is de enorme overvloed van eten die ons overal omringt. En het feit dat we in plaats van op zoek te moeten gaan naar eten, we er tegenwoordig vooral vanaf moeten blijven of in ieder geval bewustere keuzes willen maken.

Door de meetbare kant van onze voeding en ons eetgedrag te onderzoeken, geven we inzicht in onze, vaak absurde, omgang met eten. Een voorbeeld is de hoeveelheid eetgelegenheden in een straal van 500 meter in Eindhoven. Wij hebben het uitgezocht en dat zijn er 208. 
Onvoorstelbaar! Ook visualiseerden we de 500 gram die men gemiddeld per jaar aankomen, de verpakking van een hoeveelheid chips van 100 calorieën en het verschil tussen een appel en een mars nadat ze in een magnetron van 800 Watt zijn geweest.

SBN: 978-90-6369-349-7
Format: paperback
Dimensions: 22 x 17 cm
Pages: 160

Het boek is voor €17,- te bestellen via onze uitgever: BIS Publishers

Bekijk de website: www.Thetruesizeoffood.com


Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food3
Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food5
Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food6

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food7

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food16

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food14

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food13

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food12

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food11

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food10

Dik_en_Stijlloos_true-size-of-food9


© 2016 Dik&Stijlloos